50 cm voor 50 jaar

50 cm voor 50 jaar

In 2017 bestaat Volkssterrenwacht Mira 50 jaar en dat gaan we vieren!

Eén van de projecten voor dit jubileumjaar is een grote verbouwing - de kleine Schmidt-koepel wordt vervangen door een dubbel zo grote telescoopkoepel, waardoor we onze groepen er eindelijk in kunnen ontvangen zonder dat onaangename sardientjes-in-een-blik gevoel.

De financiering voor de bouw van de nieuwe koepel is, mede met dank aan de Nationale Loterij rond, maar natuurlijk willen we dan wel een kijker in die koepel plaatsen die er goed in past!

Daarom dit crowdfunding project - we willen graag in deze koepel de grootste telescoop van Mira plaatsen, een 50cm spiegeltelescoop.

Grote telescoop

Een dergelijke telescoop op een deftige volgmontering gaat geld kosten natuurlijk - onze gewenste combinatie, een 50cm F/8 kijker met een stevige vorkmontering gaat ons zo’n
€ 40 000 kosten. Als we € 25 000 hiervan kunnen binnenhalen met crowdfunding kunnen we de rest van het bedrag zelf financieren - al zou een volledige financiering natuurlijk fantastisch zijn!

De beloningen*

Vanaf € 10 : Een bedankmailtje en de kans om mee te stemmen op de naam van de telescoop.

Vanaf € 50 : 1 jaar gratis inkom op Mira en de kans om mee te stemmen op de naam van de telescoop.

Vanaf € 100 : Je mag een naam voorstellen voor de nieuwe telescoop** en 1 jaar gratis toegang tot activiteiten en individuele bezoekersdagen op Mira voor het gezin.

Vanaf € 1000 : Een vermelding op een dankpaneel dat opgehangen zal worden in de koepel, een VIP-uitnodiging voor de viering van 50 jaar Mira en 1 jaar gratis toegang tot activiteiten en individuele bezoekersdagen voor alle bedrijfsmedewerkers (max 50) of 5 jaar toegang tot activiteiten en individuele bezoekersdagen.

* Beloningen zijn uiteraard enkel beschikbaar voor niet-anonieme donoren.

** De naam moet een astronomische betekenis hebben, voor de eindstemming zullen door het Mira-bestuur uit de inzendingen de 5 mooiste gekozen worden, iedereen die bijgedragen heeft zal dan mogen stemmen op één van de 5 inzendingen.

Over Volkssterrenwacht Mira

Volkssterrenwacht Mira

Volkssterrenwacht Mira is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1967 door pater Pieraerts, aangesloten bij de abdij van Grimbergen. De oorspronkelijke sterrenwacht bevond zich volledig in gebouwen van de abdij, maar in 2000 werd een ruime uitbreiding aangebouwd.

Volkssterrenwacht Mira is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor al wie interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt en ontvangt ieder jaar vele duizenden bezoekers, zowel in groepsbezoeken als tijdens opendeurdagen of tijdens de openingsuren voor individuele bezoekers. De sterrenwacht beschikt over een uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, verscheidene multimediazalen en wellicht het uitgebreidste astronomische instrumentarium van een Belgische volkssterrenwacht, met twee vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop en een hele verzameling grote en kleine verplaatsbare instrumenten.

Mira vanop de toren van de Basiliek

Bekijk Mira vanuit de lucht met dit dronefilmpje

Mira is ook een bloeiende vereniging, met een actief bestuur, enthousiaste vrijwillige medewerkers en twee vaste medewerkers.

Waarnemingen op het Mira-Terras Waarnemen op het Mira-Terras

 

01-06-2017 - Crowdfunding telescoop - update 3: Yes we dit it!

Eerst en vooral een welgemeend dankwoordje, want dankzij jullie hebben we dit weekend ons streefdoel bereikt (25.000 euro opgehaald voor de nieuwe telescoop)... en ondertussen al weer ruimschoots overtroffen: de teller naderde deze ochtend al de € 26.000)! Fantastisch, zoveel enthousiasme voor MIRA en de wetenschap is echt deugddoend!

En dan te bedenken dat onze campagne nog drie weken loopt (tot 21 juni -begin van de zomer, dat leek ons een hoogst symbolische datum!), dus wie weet hoeveel er nog zal bijkomen? Die extra middelen kunnen we dan investeren in betere accessoires (oculairen, filters, camera's,...), in begeleidende telescopen (volgkijker, betere zoeker,...) of een spectroscopische opstelling. Of misschien mogen we nu stilaan dromen van een nòg grotere kijker? Een spiegel van 60cm klinkt alvast nog indrukwekkender dan een 50cm, en hiermee zouden we dan stilaan op het domein van de professionele sterrenwachten komen (de befaamde "TRAPPIST"-kijker van de Luikse Universiteit heeft een diameter van 60cm!). Een 50cm ziet theoretisch al zo'n 5000 keer zwakker dan het menselijk oog, bij een 60cm zouden we al een winst halen van bijna 7500x! Laat de extra centjes maar komen...

Enfin, een luxe-probleem dus, waarvoor we de volgende weken stilaan zullen moeten beslissingen nemen en knopen doorhakken :-). Contacten leggen met de weinige telescoopproducenten in die klasse, onderhandelen met leveranciers, prijzen en kwaliteit vergelijken, we weten zeker wat te doen...

 

Maar ook de voorbije weken en maanden zaten we niet stil:

- onze vrijwilligers hebben van het vaak mooie zonnige weer geprofiteerd om infopakketjes te posten in de brievenbussen in de ruime omgeving (Grimbergen, Meise, Vilvoorde, Wemmel,...). Naar schatting 4.000 goedgevulde enveloppes werden gebust de voorbije maand... Info over de werking van MIRA, onze activiteitenkalender, onze jongerenwerking, maar natuurlijk ook over de crowdfunding. Ook na 50 jaar mogen we er immers niet van uit gaan dat iedereen MIRA al bezocht heeft, hoe dichtbij men ook woont :-). Maar al die enveloppes dienden natuurlijk eerst gevuld te worden,... Beide taken waren een hels karwei, maar gelukkig ging het er niet altijd even ernstig aan toe :-).

- op de voorbije telescoopbeurs in het Duitse Essen (de jaarlijkse ATT-Messe) spraken we uitvoerig met de directeur van Shelyak Instruments (uit Frankrijk), over hun aanbod aan spectroscopen. Wijzelf gebruiken al jaren hun compacte zonnespectroscoopje, maar zouden voor de nieuwe grote telescoop een "echte" spectroscoop willen aanschaffen waarmee aan wetenschappelijk onderzoek kan gedaan worden. Hiermee zouden we studenten de kans kunnen geven om een eindwerk sterrenkunde te verrichten, en daarbij "echte" metingen te verrichten. Spectroscopie is heden ten dagen dé basis van alle sterrenkunde: het toont ons de chemische samenstelling van hemelobjecten, maar ook bewegingen en snelheden kunnen we ermee meten, én zelfs exoplaneten worden via dit soort waarnemingen ontdekt!

- en dan een beetje "vijgen na Pasen", maar eind juni zullen we vanwege de Boudewijnstichting vernemen of we via hen fiscale attesten kunnen uitschrijven voor dit project. Zeker voor bedrijven en middenstand kan dit wellicht handig zijn, of zelfs voor particulieren? Bent u in dat geval, geef ons een seintje en dan zien we samen wel wat mogelijk is. De crowdfunding mag tegen die tijd wel al afgelopen zijn, maar het project loopt natuurlijk verder tot de kijker goed en wel gemonteerd én geïnstalleerd is.

 

De eerste 50 jaar MIRA waren alvast interessant en vaak baanbrekend, maar de volgende 50 jaar MIRA zien er stilaan ook véélbelovend uit. Hopelijk zal u er ook uw gading vinden...

11-04-2017 - Crowdfunding telescoop - update 2

Eerst en vooral willen we u natuurlijk nog eens hartelijk danken voor uw bijdrage: vele kleintjes en toch ook enkele (héél) grote bedragen maken dat we stilaan op schema zitten.

Sinds dit weekend staat de teller op 15.000 euro, dus 3/5 van het beoogde bedrag (en -maar dat hing nog wat af van de boekhouding bij het bedrijf- er is wellicht nog een bedrag van 2.500 euro op komst :-)).

Hier even een kleine stand van zaken:


  • "ons" ministerie (het departement EWI -Economie, Wetenschap en Innovatie- van de Vlaamse Overheid, minister Muyters) was zo gecharmeerd door het initiatief dat ze er 7.000 euro voor uittrok. Zo ging de stand van onze bankrekening opeens héél snel omhoog :-). Waarvoor dank natuurlijk...
  • de nieuwe koepel zou er eind augustus/begin september moeten staan. Zoals gezegd is het de Poolse firma Uniwersal die hem bouwt én installeert (de officiële bestelling werd vorige week geplaatst, én het voorschot betaald...), maar voor alle gemak is het Astromarket uit Nieuwpoort die als tussenpersoon dienst doet.

Goed nieuws is echter ook dat de bekende firma Sarens uit Londerzeel toegezegd heeft om -gratis nog wel!- twee maal een gigantische kraan te voorzien: éénmaal om de huidige koepel te verwijderen, en een tweede maal om de nieuwe koepel op te tillen en te plaatsen. In 1975 (42 jaar geleden dus) zorgden zij ook al voor het plaatsen van de huidige koepel! Nu zijn ze uitgegroeid tot een wereldleider in hun domein, maar blijkbaar zijn ze MIRA nog steeds goedgezind...

Zie de fotootjes in bijlage (en let op de plaatselijke klederdracht!) en denk er dan aan dat de nieuwe koepel anderhalve keer groter wordt (breder, hoger,...): benieuwd hoe gigantisch de kraan deze keer zal worden!

  • aangezien we ook een bouwvergunning nodig hadden voor deze koepel, namen we ook een architectenbureau onder de arm. Het bekende Van Welden en Partners uit Weerde is duidelijk helemaal mee in deze digitale tijd, want behalve de eigenlijke plannen produceerden ze in een mum van tijd ook indrukwekkende 3D-voorstellingen van hoe de sterrenwacht er binnenkort zal uitzien! Kijk maar eens naar dit filmpje voor een adembenemende virtuele vlucht over de toekomstige koepel... en vergelijk met de "reële" Drone-beelden die Janos Barabas een tijdje geleden maakte op ons terras...

 

  • Al 15.000 euro opgehaald, dat betekent vooral dat we nog 10.000 euro te gaan hebben :-). Het wordt dus tijd om in een hogere versnelling te schieten: hier liggen sinds vanavond 250 affiches en 2.500 flyers klaar. Die eerste willen we de volgende dagen ophangen bij de middenstand in de buurt, en de flyers in zoveel mogelijk brievenbussen droppen. MIRA mag dan ondertussen wel een nationale (of zelfs internationale) uitstraling hebben, het is en blijft toch wel de Volkssterrenwacht van én voor Grimbergen (en omgeving)! Heeft u een interessante plaats om zo'n affiche te hangen, of wil u meehelpen met het posten? Kom dan even langs, of geef ons een seintje. Vele handen maken het werk ook weer lichter...
11-03-2017 - Crowdfunding telescoop - update 1

We hebben zonet de kaap van de 2.000 euro overschreden, en nog eens een goede 300 euro zijn onderweg. Maar daarnaast kregen we ook nog enkele beloftes voor de volgende weken (o.a. 1.000 euro van een vrijwilliger van het eerste uur).

Ondertussen wordt ons verhaal ook stilaan opgepikt door de media: vandaag nog een bijdrage in Het Laatste Nieuws.

Maar ook regionale zender RingTV berichtte er al enkele keren over...

wat de kijker zelf betreft twijfelen we nu nog tussen twee pistes:

  • een 50cm CDK (wat staat voor "Corrected Dall-Kirkham") van Hubble Optics uit Hong-Kong (zou natuurlijk wel leuk klinken "een Hubble-telescoop op MIRA" :-)) op hun eigen vorkmontering.
  • een 50cm Ritchey-Chretien van het bekende GSO-optics (zoals deze, maar dan groter) op een Hongaarse MoFoD-montering van de firma Gemini.

We hebben natuurlijk nog wel wat tijd om de knoop door te hakken...

De nieuwe kijker kan er trouwens pas komen wanneer de nieuwe koepel er staat! En daar zijn de belangrijkste knopen deze week wel degelijk doorgehakt: we gaan in zee met het Poolse Uniwersal. Ze kwamen gisteren al even langs voor een prospectiebezoek,en dat werd een echt blitz-bezoek: om 12h pikte ik hen op aan de luchthaven in Charleroi, om 17h zette ik hen daar terug af :-). Efficiënte kerels alvast (en ze hadden zelfs nog even tijd voor een frisse Grimbergen, maar niet voor de chauffeur-van-dienst natuurlijk ).

De nieuwe koepel krijgt een diameter van 5,2 meter, en zou eind deze zomer operationeel moeten zijn.
P.S.: een klein weetje: de naam "Uniwersal" slaat niet alleen op "Universeel", maar is gewoon de familienaam van Jacek en zijn zoon Krzysztof, de stichters van de firma. Met zo'n naam waren ze natuurlijk wel voorbestemd om astronomische instrumenten te bouwen...

Tags

Geen tags geselecteerd

Donaties

Een overzicht van de donaties voor dit project.


Bart Declercq

Allez, iemand moet het toch eens testen :)
Gedoneerd : 23-02-2017, 18:08:34
€ 100,00

Bruno De Raedemaeker

Dat de sterrenwacht ook eens heel snel een 20" mag hebben!
Gedoneerd : 24-02-2017, 11:03:29
€ 100,00

Janos Barabas

Veel success met de actie, ik duim voor Mira ;-)
Gedoneerd : 24-02-2017, 14:33:51
€ 50,00

Bart Hanssens

Veel succes !
Gedoneerd : 24-02-2017, 15:36:14
€ 20,00

Xander De Raedemaeker

Ik ben Xander en ben 11 jaar en kom graag naar de steerenwacht.
Gedoneerd : 24-02-2017, 15:41:55
€ 20,00

Bart Delsaert

20x duimen voor Mira !
Gedoneerd : 24-02-2017, 15:43:32
€ 50,00

Wouter De Raedemaeker

de sterrenwacht is keileuk
Gedoneerd : 24-02-2017, 15:51:53
€ 20,00

Tom Severs

Gelukkige verjaardag MIRA!
Gedoneerd : 24-02-2017, 16:33:05
€ 50,00

Gerlinde Buyl

Groot is onze verwondering over al de mooie dingen om ons heen, dus ... koop maar snel een grote telescoop en laat onze verwondering nog groter worden ! Veel succes met de actie !
Gedoneerd : 24-02-2017, 18:53:09
€ 50,00

Thomas Van den Perre

Als we het niet halen, doe ik er wat bovenop ;-) . SUCCES !
Gedoneerd : 25-02-2017, 17:05:51
€ 100,00

Ignaas Declercq

Succes Mira !!
Gedoneerd : 26-02-2017, 10:25:11
€ 50,00

Marjan Vinck

Een hemels mooi project.
Gedoneerd : 26-02-2017, 16:37:14
€ 100,00

Luc Jaspers

Klein steentje voor mira
Gedoneerd : 27-02-2017, 19:55:51
€ 100,00

Marc Willemoens

Gelukkige verjaardag MIRA
Gedoneerd : 01-03-2017, 20:47:06
€ 100,00

Francis Vancauwenbergh

Vanwege een oud-leerling. Succes
Gedoneerd : 02-03-2017, 10:10:55
€ 100,00

Peter De Jaeger

Veel succes met de crowdfunding voor de nieuwe telescoop!
Gedoneerd : 02-03-2017, 19:12:48
€ 25,00

Jan Saver

Veel success met het project! We komen zeker eens langs. Groetjes vanwege Jan Saver en Shui-Beam Lam.
Gedoneerd : 03-03-2017, 14:00:38
€ 200,00

Anoniem

Gedoneerd : 03-03-2017, 20:21:03
€ 50,00

Bram Ghysels

Succes met de crowdfunding! Moge jullie ons nog lang een blik op de sterren gunnen!
Gedoneerd : 04-03-2017, 13:10:01
€ 50,00

Inge De Coene

Succes
Gedoneerd : 04-03-2017, 16:49:03
€ 50,00

Anja Van Campenhout

Op zoek naar nog meer Trappist... euh levende organismen. Of gewoon verwonderd zijn. Veel succes met dit project en het aanbieden van enkele minuten 'weg' zijn van onze Aardse beslommeringen.
Gedoneerd : 04-03-2017, 16:56:49
€ 150,00

Anoniem

Gedoneerd : 04-03-2017, 17:48:20
€ 10,00

Martine De Wit

Weer een millimeter erbij
Gedoneerd : 05-03-2017, 17:55:55
€ 100,00

Steven Van Den Bergh

Gedoneerd : 06-03-2017, 21:07:24
€ 100,00

christian roos

succes met uw project en veel leuken nacht zonder wolk
Gedoneerd : 06-03-2017, 21:21:09
€ 50,00

Erik Declercq en Sylviane Martial

Het is goed om naar echte sterren te kijken !
Gedoneerd : 07-03-2017, 09:18:35
€ 100,00

Ronnie Busschots

Mira mirabilis!
Gedoneerd : 08-03-2017, 19:08:30
€ 100,00

Rita Vereerstraeten

Met veel plezier geef ik een steuntje om jullie telescoop te kunnen aanschaffen.... maar indien mogelijk zou ik graag met mijn GotoMak telescoopje langskomen om die met wat hulp, in orde te krijgen. Veel succes.
Gedoneerd : 10-03-2017, 16:13:53
€ 100,00

Jozef Denoyelle-Deprez

Gedoneerd : 10-03-2017, 16:23:38
€ 100,00

Sophie Bostoen

Succes met de nieuwe telescoop!
Gedoneerd : 10-03-2017, 20:10:28
€ 100,00

Kris De Vlieger

Gedoneerd : 11-03-2017, 08:00:33
€ 50,00

Ingrid Carstens

Happy birthday Mira!
Gedoneerd : 13-03-2017, 18:14:16
€ 100,00

Edward Van Geel

Gedoneerd : 14-03-2017, 21:35:26
€ 250,00

Carine Vermeulen

Succes !!!
Gedoneerd : 14-03-2017, 22:09:08
€ 50,00

Yolande Naert

Uit liefde voor de wetenschap en natuurlijk ook voor MIRA!!!
Gedoneerd : 15-03-2017, 13:07:22
€ 1 000,00

Francine Vroman

Gedoneerd : 17-03-2017, 08:57:25
€ 100,00

Paul Prananto

Gedoneerd : 17-03-2017, 09:51:00
€ 25,00

Johan De Keyser

Met elke mm extra om licht te verzamelen wens ik jullie "dark skies"!
Gedoneerd : 19-03-2017, 08:27:24
€ 100,00

René Semadeni

Voor onze toekomstige jonge generatie MIRA sterrenkijkers!
Gedoneerd : 20-03-2017, 12:24:28
€ 50,00

Ivan Van Malderen

Dankbaar voor de passie waarmee jullie de sterrenkunde overbrengen aan het gewone publiek en de jeugd!
Gedoneerd : 20-03-2017, 12:28:32
€ 100,00

Richard Puttemans

Proficiat, MIRA, met jullie 50 jaar! Nog veel succes namens de familie Rosa en Richard Puttemans.
Gedoneerd : 20-03-2017, 12:50:38
€ 50,00

Marcel Verhulst

50 voor 50 voor 50
Gedoneerd : 20-03-2017, 12:55:01
€ 50,00

Paula D'Haene

Dank vanwege een lid van Actueel Denken
Gedoneerd : 20-03-2017, 12:56:33
€ 20,00

Frans Larminier

een kleine bijdrage om de volgende generaties de kans te geven het prachtige heelal te bewonderen
Gedoneerd : 21-03-2017, 21:23:03
€ 100,00

Anne-Marie Verpeut

Steun voor de aanschaf van de nieuwe telescoop
Gedoneerd : 24-03-2017, 10:09:59
€ 10,00

Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innov

Kijken naar het verleden, doet ons dromen van de toekomst. De nieuwe 50 cm telescoop zal ongetwijfeld bijdragen aan meer interesse en waardering voor de wetenschap. Veel succes Mira!
Gedoneerd : 24-03-2017, 13:27:23
€ 7 000,00

eline revis

tof dat wij er ook aan kunnen meewerken! Voor iedereen: veel kleine bijdragen maken een groot geheel!
Gedoneerd : 24-03-2017, 14:03:08
€ 100,00

Roel en Trees Lauwaert-Capoen

een haikupoging: een heldere kijk/van dit tranendal op 't heel/hoe diep kan het zijn
Gedoneerd : 24-03-2017, 17:51:11
€ 50,00

Kristof De Maeseneer

Gedoneerd : 24-03-2017, 19:48:45
€ 50,00

Gilbert Notaert

Uit sympathie voor de prachtige organisatie
Gedoneerd : 25-03-2017, 14:05:56
€ 50,00

robrecht vanoutrive

Vele kleintjes maken er een groot feest van. Succes.
Gedoneerd : 27-03-2017, 10:20:29
€ 120,00

Assist NV Cauwenberghs_Paul

succes met dit prachtig project
Gedoneerd : 30-03-2017, 16:52:15
€ 1 000,00

Mattheus Guido

geen
Gedoneerd : 30-03-2017, 18:37:07
€ 500,00

Annick Beeterens

Wij doen ook graag mee!
Gedoneerd : 31-03-2017, 11:22:38
€ 100,00

Vincent Kruik

Goed initiatief!
Gedoneerd : 31-03-2017, 13:33:58
€ 100,00

LUTGARDE MERGAERTS

vanwege een lid van Actueel Denken
Gedoneerd : 31-03-2017, 14:17:44
€ 50,00

Wout Gyssels

Veel geluk en proficiat met jullie 50ste verjaardag!
Gedoneerd : 01-04-2017, 09:37:55
€ 50,00

Aphonsine Pelgrims

Voor de toekomst van MIRA!
Gedoneerd : 01-04-2017, 16:01:47
€ 120,00

Paul Van Welden

Gedoneerd : 04-04-2017, 13:26:50
€ 200,00

François Thijs

NIEUWE TELESKOOP MIRA STRAALT IN DE SKY
Gedoneerd : 06-04-2017, 21:33:36
€ 100,00

Roger van nieuwenhuysen

op nog 50 jaar
Gedoneerd : 07-04-2017, 16:12:56
€ 1 000,00

Tanguy De Koster

Gedoneerd : 08-04-2017, 22:06:29
€ 50,00

Erik Thijs

Veel succes met de nieuwe telescoop!
Gedoneerd : 09-04-2017, 18:59:00
€ 10,00

Ralph Eikelenberg

Succes met het project!
Gedoneerd : 10-04-2017, 17:12:30
€ 111,00

Jan Paternoster

Een kleine bijdrage voor een groot project!
Gedoneerd : 13-04-2017, 08:40:40
€ 100,00

/ B-Aparthotels

Gedoneerd : 18-04-2017, 13:19:18
€ 2 500,00

Marcel De Valck

Beter kijken = Meer weten
Gedoneerd : 19-04-2017, 15:58:38
€ 150,00

Elsa ROBBERECHTS

STEUN
Gedoneerd : 20-04-2017, 16:22:43
€ 20,00

Miroslav Ognyanov

Gedoneerd : 20-04-2017, 18:57:53
€ 100,00

eddy cochez

Allebei even oud MIRA; ik zou dus zeggen op naar de 100
Gedoneerd : 21-04-2017, 14:34:40
€ 200,00

Stefan Verheyen

Met de "oude" telescoop de 2014 JO25 asteroïde nog gespot. Laat die nieuwe maar komen!
Gedoneerd : 21-04-2017, 14:52:18
€ 25,00

Luc Tuyls

Quinquaginta. (Lat:50) nav 50j jubileum ofwel. Aurum caeleste. ( hemels-goud ). nav gouden jubileum = eventuele namen voor 50 cm telescoop
Gedoneerd : 21-04-2017, 16:15:11
€ 100,00

Familie Van Aelst

The truth is out there... met de nieuwe telescoop wordt het makkelijker ze te vinden. Succes !
Gedoneerd : 23-04-2017, 07:54:59
€ 100,00

Dominiek Rolies

Veel succes om 'beter' naar de sterren te kijken!
Gedoneerd : 25-04-2017, 10:13:42
€ 150,00

Tim Hermans

Don't tell me the sky's the limit when there are footprints on the moon :-) Succes!
Gedoneerd : 25-04-2017, 12:36:18
€ 10,00

Geert Vandenbulcke

Veel plezier met de nieuwe telescoop.
Gedoneerd : 25-04-2017, 12:43:17
€ 50,00

/ MAES - VANDERSCHAEGHE

NIEUWE TELESCOOP
Gedoneerd : 27-04-2017, 07:51:18
€ 1 000,00

Leif en Lut Brottman - Van der Ougstraete

De sterren komen wat dichterbij ......... succes
Gedoneerd : 28-04-2017, 13:14:48
€ 100,00

PATRICK DECRAENE

Gedoneerd : 28-04-2017, 13:18:19
€ 50,00

Bart Billen

In 1977 kwam ik als 13 jarige voor de eerste maal (als leerling van het KL Hasselt) naar Mira, het wordt tijd dat ik eens iets terugdoe. Tot gauw!
Gedoneerd : 29-04-2017, 03:39:30
€ 100,00

Angel Ancin

Gedoneerd : 30-04-2017, 10:13:11
€ 50,00

Isabelle Vercruysse

"Kan nie bij nie " komt nu dichterbij...
Gedoneerd : 02-05-2017, 21:18:38
€ 150,00

Rik Blondeel

Veel succes met de nieuwe telescoop en nog vele jaren als trekpleister
Gedoneerd : 03-05-2017, 12:17:18
€ 100,00

Armand COLTURA

Gedoneerd : 03-05-2017, 12:22:43
€ 50,00

Marcel CLAERHOUDT

Gedoneerd : 03-05-2017, 12:26:33
€ 20,00

Julien VAN DER ZYPEN

Gedoneerd : 03-05-2017, 12:33:52
€ 50,00

Francis Meeus

Voor MIRA en de wetenschap (en ook wat werkverschaffing :-))...
Gedoneerd : 03-05-2017, 12:36:19
€ 50,00

Jerry & Véronique SOCQUET-ABBELOOS

Gedoneerd : 08-05-2017, 12:17:02
€ 100,00

RUDOLF HAVERKORN VAN RIJSEWIJK

SCHENKING VOOR 50 J JUBILEUM
Gedoneerd : 08-05-2017, 12:21:09
€ 50,00

Antoine VERCRUYSSE-LEMAN

STEUN TELESCOOP
Gedoneerd : 08-05-2017, 12:23:08
€ 50,00

Chris Van den Bossche

Ziezo, nog een paar mm erbij voor de 50cm
Gedoneerd : 08-05-2017, 19:22:32
€ 100,00

De Sterrenjutters Koksijde

Natuurlijk helpen wij met dit prachtig project! Veel groetjes vanaf de Belgische kust (waar het toch altijd wat 'meer weer' is).
Gedoneerd : 09-05-2017, 08:10:43
€ 200,00

Linda LORES BLANES

BON ANNIVERSAIRE, BESTE VRIENDEN
Gedoneerd : 09-05-2017, 13:10:09
€ 50,00

Piet Baeten

Gedoneerd : 09-05-2017, 17:36:52
€ 50,00

Wouter Belon

Super initiatief om het 50-jarig bestaan te vieren. Hopelijk nog eens 50 jaar erbij!
Gedoneerd : 10-05-2017, 14:52:50
€ 25,00

/ VAN CAMPENHOUT EN ZOON NV

Gedoneerd : 11-05-2017, 14:22:45
€ 1 000,00

Laïla Macharis

Succes!!
Gedoneerd : 11-05-2017, 14:59:23
€ 50,00

Sterrenkundevereniging Mercurius Halle

Mercurius Halle geeft ook een duwtje. Veel succes met jullie fantastische project!
Gedoneerd : 15-05-2017, 10:11:30
€ 150,00

Familie Knop-Melis

TELESCOOP
Gedoneerd : 18-05-2017, 08:06:26
€ 10,00

M & M GROENEN-MARTIN

STEUN VOOR AANKOOP NIEUWE TELESCOOP
Gedoneerd : 18-05-2017, 08:08:53
€ 50,00

/ ACTUEEL DENKEN EN LEVEN

STEUN VANUIT ONS HART VAN ACTUEEL DENKEN EN LEVEN GRIMBERGEN
Gedoneerd : 18-05-2017, 08:11:24
€ 250,00

Roland & Claire VERBEIREN VANHERLE

GIFT TELESCOOP
Gedoneerd : 18-05-2017, 08:12:41
€ 100,00

Frederic Oppitz

Gedoneerd : 18-05-2017, 18:28:36
€ 250,00

Katia Defrancq

Gedoneerd : 20-05-2017, 15:05:13
€ 50,00

Sven DE COSTER

OMDAT 101 EEN MOOI PALINDROMISCH PRIEMGETAL IS
Gedoneerd : 20-05-2017, 17:09:30
€ 101,00

DE BLAY + PARTNERS Accountants en belastingconsulenten

Veel succes met dit mooie initiatief. Een van de parels van Grimbergen!
Gedoneerd : 20-05-2017, 18:55:30
€ 1 000,00

Jan Janssens

Voor alle mooie momenten met MIRA, uit het verleden en de toekomst!
Gedoneerd : 21-05-2017, 08:14:49
€ 100,00

Anne GLANFIELD

OP DE TOEKOMST
Gedoneerd : 22-05-2017, 10:49:29
€ 50,00

CARINA RYMENANTS

UIT SYMPATHIE
Gedoneerd : 22-05-2017, 10:50:55
€ 100,00

Cozmix Volkssterrenwacht Beisbroek

We wensen de collega's heel veel succes met dit mooie project!
Gedoneerd : 22-05-2017, 18:21:40
€ 100,00

/ NUNOG BVBA

CROWDFUNDING MIRASCOOP
Gedoneerd : 24-05-2017, 12:07:34
€ 100,00

Evert Vannieuwerburgh

De laatste loodjes ...
Gedoneerd : 25-05-2017, 14:41:53
€ 50,00

VANDEVELDE-VANDER STAPPEN A & J

WETENSCHAP VOOR IEDEREEN: DOE ZO VOORT
Gedoneerd : 26-05-2017, 22:42:28
€ 25,00

Tom De Mulder

De laatste loodjes. :)
Gedoneerd : 28-05-2017, 14:42:02
€ 253,00

vzw Vrienden van de Middelbare Steinerschool Aalst

Gedoneerd : 29-05-2017, 21:09:33
€ 10,00

Eurosealings NV Van der Van der Beeken Stefaan

Succes
Gedoneerd : 30-05-2017, 14:22:29
€ 1 000,00

BVBA CORNELISSEN

Gedoneerd : 30-05-2017, 14:31:43
€ 100,00

WALTER VAN HEMELRYCK

ALS GRIMBERGENAAR BEN IK FIER OP MIRA. EEN KLEINE BIJDRAGE IS HET MINSTE WAT IK DUS KAN DOEN
Gedoneerd : 30-05-2017, 14:32:54
€ 10,00

Herman DE FRAYE

HET STAAT IN DE STERREN GESCHREVEN
Gedoneerd : 31-05-2017, 11:48:47
€ 100,00

Hugo Van de Velde

Gedoneerd : 31-05-2017, 23:20:55
€ 125,00

Francis Vancauwenbergh

Yeee-Haaa. Ik geef er nog een lap op Philippe. Waarschijnlijk tot binnenkort wel eens.CY
Gedoneerd : 01-06-2017, 20:59:53
€ 50,00

Ronny Meeus

naam telescoop: MIRADOR is frans of spaans voor uitkijkpost met de woorden MIRA en OR (50 jaar = gouden jubileum)
Gedoneerd : 04-06-2017, 19:29:35
€ 100,00

DIRK & HILDE ZEGERS-VAN DAMME

CROWDFUNDING 50 CM VOOR 50 JAAR
Gedoneerd : 06-06-2017, 12:26:46
€ 100,00

Vereniging voor Sterrenkunde

kleine wederdienst voor de gastvrijheid, en nog vele jaren!
Gedoneerd : 07-06-2017, 07:45:18
€ 100,00

Bruno Hoevenaeghel

Succes met jullie project ! Dat we er binnen 50 jaar nog eens 50 cm mogen bijdoen...
Gedoneerd : 07-06-2017, 19:08:58
€ 50,00

Iwein D'HAESE

IK ZIE DE STERRETJES AL FONKELEN
Gedoneerd : 08-06-2017, 15:22:47
€ 30,00

Paul Renders

Gedoneerd : 08-06-2017, 17:01:01
€ 10,00

Tom Leyman

Gedoneerd : 08-06-2017, 17:13:07
€ 12,00

Patrick Vanderdonckt

Voor nieuwe ontdekkingen!
Gedoneerd : 08-06-2017, 19:37:07
€ 100,00

Katrien Cloet

Veel heldere nachten in de toekomst! Succes.
Gedoneerd : 09-06-2017, 11:18:40
€ 100,00

/ Lions Club Grimbergen Noordrand

Wij wensen veel succes toe met de verwerving van nieuw spectaculair materiaal.
Gedoneerd : 13-06-2017, 13:40:30
€ 1 000,00

ERIKA BUCQUOYE

PROFICIAT OP NAAR DE VOLGENDE 50JAAR
Gedoneerd : 13-06-2017, 13:43:58
€ 50,00

Carl & Agnes Hertling-Goemaere

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand een nieuwe spiegel op een stand
Gedoneerd : 14-06-2017, 08:07:33
€ 100,00

Luc Marrez

50 maal bedankt voor al het mooie werk gedurende 50 jaar.
Gedoneerd : 15-06-2017, 07:10:51
€ 50,00

Veerle Berghmans

Proficiat en op naar de 60cm?
Gedoneerd : 16-06-2017, 07:15:42
€ 123,00

Marleen Mertens

keken de mensen maar eens meer wat verder dan...
Gedoneerd : 16-06-2017, 19:40:29
€ 50,00

Paula Hilde Van Elewyck

Gedoneerd : 17-06-2017, 13:15:07
€ 50,00

Marc De Mulder

Succes !
Gedoneerd : 17-06-2017, 18:13:52
€ 20,00

Volkssterrenwacht Mira vzw

Deel dit project

Status van dit project

21-06-2017
138

€ 28 190 van € 25 000

112,76 %

Dit project is afgelopen.

Basissteun

Je krijgt een bedankmailtje en de kans om mee te stemmen op de naam van de telescoop.

Nog 982 beschikbaar

1 jaar gratis Mira

Je krijgt 1 jaar gratis inkom op Mira en de kans om mee te stemmen op de naam van de telescoop.

Nog 963 beschikbaar

1 jaar gratis Mira en een naam voorstellen

Je mag een naam voorstellen voor de nieuwe telescoop en 1 jaar gratis toegang tot activiteiten en individuele bezoekersdagen op Mira voor het gezin.

Nog 937 beschikbaar

VIP behandeling

Je krijgt een vermelding op een dankpaneel dat opgehangen zal worden in de koepel, een VIP-uitnodiging voor de viering van 50 jaar Mira en 1 jaar gratis toegang tot activiteiten en individuele bezoekersdagen voor alle bedrijfsmedewerkers (max 25) of 5 jaar toegang tot activiteiten en individuele bezoekersdagen.

Nog 992 beschikbaar