Filmpremière

Filmpremière 'Open Vizier'

Wie is Don Bosco Straatvisie?
Don Bosco Straatvisie is een vrijwilligersorganisatie voor en door dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam. Wij bieden ondersteuning op specifieke leefgebieden zoals netwerkversterking en sociale en maatschappelijke participatie. Door samen met leeftijdgenoten iets leuks te doen ontstaat een gelijkwaardige open relatie, waar alles mogelijk is, en grenzen spelenderwijs verkend en verlegd kunnen worden.


Wat is het doel van dit filmproject?
Met dit project willen wij filmportretten in beeld brengen van streetwise jongeren op hun weg naar zelfstandigheid. Weg uit de maatschappelijke opvang, weg van een verleden, opzoek zijn naar de waarde van hun verhaal uit hun dossier.

Mijn ‘verhaal’ was door het zo vaak te vertellen bij alle hulpverleners ook mijn enige identiteit geworden. Ik was mijn verhaal. Dat had zo zijn voordelen, want het was inmiddels door het zo vaak te vertellen, zo onpersoonlijk geworden dat het me niet meer raakte en ik er zelfs mijn voordeel mee kon doen. Nu wil ik mijn verhaal gaan ‘herschrijven’.  Zodat het géén stigma of cliché meer is maar onderdeel van mijn leven, in al zijn eenvoud: het was niet altijd mooi, soms ronduit verdrietig, maar er is meer! Maar wat blijft er buiten dat cliché nog van mij over? Uitstromen uit de hulpverlening is eigenlijk ook een beetje afscheid (leren) nemen van je zelfbeeld. - Z. (28)


Voor veel jong volwassenen, die hun jeugd hebben doorgebracht binnen het jeugdzorgsysteem, symboliseert de stapel dossiers hun geschiedenis. Maar ben jij het verhaal uit je dossiers? En welk verhaal wil je vertellen als je dossier is gesloten en je totaal zelfstandig bent.


Hoe word de film gefinancierd?
Om deze film te maken hebben wij fondsen aangeschreven en hebben toezeggingen gekregen van Fonds 21, AMVJ fonds en een gulle particuliere donatie!


Wat is het doel van de crowdfunding?
Met deze crowdfunding willen wij eind november 2018 een filmpremière organiseren in FC Hyena te Amsterdam! En om deze dag mogelijk te maken vragen wij donaties zodat we een geweldige première kunnen verzorgen!

 

Het team van het filmproject bestaat uit:

Storytellers De jongeren
Algemeen Coördinator Saskia Hockers
Projectcoördinator Linda Wassink
Filmmaker Annemarie van Noortwijk


Partners van het project:

Theaterworkshop Hipsick
Storytellingworkshop Bureau barel
Première locatie FC Hyena                  

 

Tags

Geen tags geselecteerd

Donaties

Een overzicht van de donaties voor dit project.

Don Bosco Straatvisie

Deel dit project

Status van dit project

01-11-2018
0

€ 0 van € 1 500

0 %