Filmpremière 'Open Vizier'

Filmpremière 'Open Vizier'

Wie is Don Bosco Straatvisie?
Don Bosco Straatvisie is een vrijwilligersorganisatie voor en door dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam. Wij bieden ondersteuning op specifieke leefgebieden zoals netwerkversterking en sociale en maatschappelijke participatie. Door samen met leeftijdgenoten iets leuks te doen ontstaat een gelijkwaardige open relatie, waar alles mogelijk is, en grenzen spelenderwijs verkend en verlegd kunnen worden.


Wat is het doel van dit filmproject?
Met dit project willen wij filmportretten in beeld brengen van streetwise jongeren op hun weg naar zelfstandigheid. Weg uit de maatschappelijke opvang, weg van een verleden, opzoek zijn naar de waarde van hun verhaal uit hun dossier.

Mijn ‘verhaal’ was door het zo vaak te vertellen bij alle hulpverleners ook mijn enige identiteit geworden. Ik was mijn verhaal. Dat had zo zijn voordelen, want het was inmiddels door het zo vaak te vertellen, zo onpersoonlijk geworden dat het me niet meer raakte en ik er zelfs mijn voordeel mee kon doen. Nu wil ik mijn verhaal gaan ‘herschrijven’.  Zodat het géén stigma of cliché meer is maar onderdeel van mijn leven, in al zijn eenvoud: het was niet altijd mooi, soms ronduit verdrietig, maar er is meer! Maar wat blijft er buiten dat cliché nog van mij over? Uitstromen uit de hulpverlening is eigenlijk ook een beetje afscheid (leren) nemen van je zelfbeeld. - Z. (28)


Voor veel jong volwassenen, die hun jeugd hebben doorgebracht binnen het jeugdzorgsysteem, symboliseert de stapel dossiers hun geschiedenis. Maar ben jij het verhaal uit je dossiers? En welk verhaal wil je vertellen als je dossier is gesloten en je totaal zelfstandig bent.


Hoe word de film gefinancierd?
Om deze film te maken hebben wij fondsen aangeschreven en hebben toezeggingen gekregen van Fonds 21, AMVJ fonds en een gulle particuliere donatie!


Wat is het doel van de crowdfunding?
Met deze crowdfunding willen wij eind november 2018 een filmpremière organiseren te Amsterdam! En om deze dag mogelijk te maken vragen wij donaties zodat we een geweldige première kunnen verzorgen!

 

Volg 'Open Vizier' op de Instagrampage: filmproject_openvizier

 

Het team van het filmproject bestaat uit:

Storytellers De jongeren
Algemeen Coördinator Saskia Hockers
Projectcoördinator Linda Wassink
Filmmakers 

Annie van Noortwijk (Sisters Not Twins)

Jonathan Bleeker

Mels van der Mede


Partners van het project:

Theaterworkshop Hipsick
Storytellingworkshop Bureau Barel
Première locatie Cinetol Amsterdam                         

 

19-11-2018 - ONE WEEK TO GO

Almost there!!

Nog een week te gaan en dan gaat de film in première. De filmmakers zijn samen met ons bezig de laatste beelden te schieten. Naast het filmen worden de beelden gemonteerd zodat het een vet geheel wordt. We zijn ook de laatste puntjes op de i aan het zetten wat betreft de planning van het festival rondom de film. Het gaat een hele vette avond worden dus vergeet niet al je vrienden, vriendinnen, kennissen, buren opa's, oma's, vaders, moeders, broers, zussen, neven en nichten uit te nodigen om het tot een nog groter feest te maken!

De toegangskaartjes zijn bij de deur verkrijgbaar en kosten 5 euro.

Tot dan!

15-11-2018 - We finished at 57%!

Heel dankbaar zijn we voor alle donaties voor onze filmpremière!

Het is bijna zover, de locatie is bekend, de films worden gemaakt en er zijn allerlei toffe acts aanwezig tijdens de première avond. De première wordt gehouden in Cinetol in Amsterdam. Het zal duren van 19:00 uur tot 23:00 uur en het belooft een megavette avond te worden! Naast de film zijn er artiesten die rap, spoken word komen doen, er gaat een korte theaterworkshop gegeven worden en we sluiten af met een dj die er een groot feest van komt maken. Op dit moment worden er allerlei voorbereidingen getroffen om de avond zo smooth als een criminal te laten verlopen. Dit wil je niet missen!!


28 NOVEMBER 19:00 – 23:00 AT CINETOL BE THERE!!


De crowdfunding is inmiddels gesloten en we willen iedereen die gestort heeft enorm bedanken! Door jullie is dit project mede mogelijk gemaakt.

 

 

 

29-10-2018 - LET’S MOVE!

Na de bijeenkomst van vorige week kan iedereen gaan filmen. De ideeën zijn uitgewerkt tot een plan en vervolgens tot een script. Iedereen heeft een afspraak gemaakt met de verschillende filmmakers om een dag te gaan filmen. Naast Annie, de filmmaakster die mee was naar Assel, zijn er nog twee andere filmmakers die hier in Amsterdam hun skills gaan gebruiken om de verhalen zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Een van de twee andere filmmakers is Mels, een vriend van Annie die bereid was om te helpen. Daarnaast gaat Jonathan Bleeker, die gespecialiseerd is in het maken van videoclips ook helpen voor degene die hun verhaal op zo’n manier willen vertellen. Met zoveel talent binnen de groep en met drie professionele filmmakers gaat de film geheid een succes worden! You don’t want to miss this one!! De locatie en de datum zijn nog niet bekend, maar we zijn hard bezig om dit zo snel mogelijk rond te krijgen.

Als je dit leest en je nog niet gedoneerd hebt via de crowdfunding, doe dat dan snel!! Het zou ons enorm helpen om de film en de bijbehorende première zo mooi mogelijk te maken. Vergeet ook niet de Instagram: filmproject_openvizier te volgen voor vette foto’s en kleine updates.

De link voor de crowdfunding vindt u hier:

CROWDFUNDING

De link naar onze instagrampage vindt u hier:

INSTAGRAM

See you!

15-10-2018 - we are still going on!

We zijn weer een week verder, dat betekent tijd voor een nieuwe update!

Deze week is iedereen hard aan het werk om de goede start die we in Assel hadden gemaakt voort te zetten. Er staat deze week een belangrijke bijeenkomst gepland waarbij iedereen definitief gaat bepalen hoe zijn of haar filmscript eruit gaat zien. Daarnaast zijn we druk bezig met het zoeken naar de ideale locatie voor de aanstaande première eind november. De datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Ook wordt er gewerkt aan verschillende aanvullende acts. Er worden dj’s, theatermakers en spoken word artiesten benaderd om de première tot een onvergetelijk feest te maken.

Iedereen is dus op zijn eigen manier keihard aan het werk om het filmproject zo tof mogelijk te maken.

Als je dit leest en je nog niet gedoneerd hebt via de crowdfunding, doe dat dan snel!! Het zou ons enorm helpen om de film en de bijbehorende première zo mooi mogelijk te maken. Vergeet ook niet de Instagram: filmproject_openvizier te volgen voor vette foto’s en kleine updates.

De link voor de crowdfunding vindt u hier:

CROWDFUNDING

De link naar onze instagrampage vindt u hier:

INSTAGRAM

 

Tot snel!

 

08-10-2018 - WE STARTED!!

We zijn begonnen! Afgelopen week hebben we het filmproject ‘Open Vizier’ afgetrapt in het prachtige Assel. Middenin de bossen van de Veluwe hebben we drie dagen keihard gewerkt om een goede start te maken voor de film.

                         

Door middel van verschillende workshops hebben we inzicht gekregen in wat we wilden vertellen en hoé we dat wilden gaan doen. Nadat we dinsdagochtend aankwamen kregen we de eerste workshop storytelling van Arjen Barel van Bureau Barel. In deze workshop stond het verhaal centraal en het thema 'trots'. We kregen inzicht in hoe je een verhaal kan opbouwen en we leerden wat voor aspecten er nodig zijn om het een boeiend verhaal te maken waardoor de luisteraar getriggerd wordt. De tweede workshop kregen we van Merel ten Holt van Hipsick Unusual Theater. Deze workshop ging over non-verbale communicatie en hoe je je lichaam in kan zetten om een emotie over te brengen. Een energieke sessie waarbij we erg veel gelachen hebben! Naast de sessies hebben we een begin gemaakt met filmen. De filmmaakster, Annie van Noortwijk van Sisters Not Twins, was erbij om een workshop filmtechnieken te geven, te helpen met filmen en uitleg te geven over hoe de camera’s.

Al met al hebben we een super drukke, leuke en productieve tijd gehad waar iedereen het enorm naar zijn of haar zin heeft gehad. Vanaf deze week zullen we jullie elke week op de hoogte houden van de voortgang van het filmproject.

 

→ Deel het vooral met je vrienden, familie, kennissen, buren en collega’s en help ons naar het streefbedrag op de crowdfunding!


De link voor de crowdfunding vindt u hier:

CROWDFUNDING

De link naar onze instagrampage vindt u hier:

INSTAGRAM

 

Tot volgende week!

Team Open Vizier

 

Tags

Geen tags geselecteerd

Donaties

Een overzicht van de donaties voor dit project.


Sacha Van Beers

Super Initiatief! Op naar een hele mooie productie!! ??
Gedoneerd : 06-08-2018, 06:21:29
€ 10,00

Ssskia Hockers

Als eeeeen schaap over de dam?!!!
Gedoneerd : 06-08-2018, 13:10:41
€ 20,00

Anoniem

Mooi project, Jason! Veel succes!
Gedoneerd : 06-08-2018, 13:23:37
€ 10,00

Anoniem

Ik vind het tof om mee te doen. Feije.
Gedoneerd : 06-08-2018, 16:46:29
€ 10,00

Bram Hengeveld

Succes met de film!
Gedoneerd : 06-08-2018, 21:45:17
€ 10,00

Diederik van Petegem

Heel veel succes!!
Gedoneerd : 20-08-2018, 21:50:42
€ 10,00

Marten van der Kamp

Graag gedaan Sas. Het gaat jullie lukken! Lieve groet, Marten
Gedoneerd : 31-08-2018, 11:49:20
€ 25,00

Anna Troost

Perfect ! Zet hem op
Gedoneerd : 31-08-2018, 11:52:53
€ 20,00

Wopke de Jong

Bon courage!
Gedoneerd : 31-08-2018, 12:16:05
€ 20,00

Marianne Rijnders-Manshanden

Heeeeeeel veel succes gewenst met dit mooie en zinvolle project!
Gedoneerd : 31-08-2018, 12:49:43
€ 20,00

Willem en Ria Vink

weer een stap verder, wordt vast helemaal goed! Succes Sas
Gedoneerd : 31-08-2018, 15:08:34
€ 250,00

Marion Blauw

Gedoneerd : 02-09-2018, 12:09:40
€ 10,00

Laurent en Marjolein Linssen

Gedoneerd : 03-09-2018, 12:44:33
€ 20,00

Renny Derks

Veel succes!
Gedoneerd : 03-09-2018, 14:08:30
€ 15,00

Martine van Petegem

Succes!
Gedoneerd : 03-09-2018, 15:39:02
€ 25,00

addy stoel

een bijzonder project. veel succes met de uitvoering ervan
Gedoneerd : 03-09-2018, 20:07:00
€ 20,00

Wietske Langedijk

Gedoneerd : 05-09-2018, 14:17:46
€ 50,00

Anoniem

Mooi initiatief. Zet 'm op!
Gedoneerd : 07-09-2018, 12:19:46
€ 10,00

Carola van der Sluis

Heel veel succes!
Gedoneerd : 08-09-2018, 18:20:01
€ 20,00

hester poppinga

zet hem op! ze verdienen het!
Gedoneerd : 10-09-2018, 16:00:15
€ 30,00

Stringway Timmer

Hallo Saskia, We wensen jullie veel succes met dit bijzonder zinvolle project en doelstelling. groetjes Fred en Nel
Gedoneerd : 15-09-2018, 18:55:04
€ 50,00

Anoniem

Heel veel succes, Sas en andere initiatiefnemers!
Gedoneerd : 18-09-2018, 09:34:04
€ 20,00

Anoniem

Heel goed initiatief!!
Gedoneerd : 25-09-2018, 11:49:40
€ 35,00

Margreet van Petegem

internationale donatie!!
Gedoneerd : 08-10-2018, 11:28:23
€ 20,00

Ikbal Ikbal

Supertop dat jullie dit doen, ben er blij om,, hoop dat alles lukt en goed gaat
Gedoneerd : 23-10-2018, 13:19:28
€ 20,00

Linda en Peter Groot

Veel succes.
Gedoneerd : 29-10-2018, 23:14:22
€ 20,00

Rosalie Post

Wat een mooi project!
Gedoneerd : 30-10-2018, 10:36:40
€ 20,00

Wim en Anita Zwaan-Nugter

Heel veel succes , zal een goed film worden
Gedoneerd : 31-10-2018, 19:20:08
€ 25,00

winanda v Zwamen

Mooi initiatief, Succes
Gedoneerd : 03-11-2018, 07:29:08
€ 20,00

Lia Kroon

eindelijk mijn bijdrage! veel succes!!!!
Gedoneerd : 04-11-2018, 14:50:48
€ 20,00

Don Bosco Straatvisie

Deel dit project

Status van dit project

15-11-2018
30

€ 855 van € 1 500

57,00 %

Dit project is afgelopen.

€20

We are grateful! We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de INSTA page én als de film af is ontvang je een persoonlijke link om de film te bekijken!

€50

We are overwhelmed! Natuurlijk houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen op onze INSTA page én als extra dank ontvang je een toegangskaartje voor de filmpremière!

€100

Wow, wow, wow… this is awesome! Je ontvangt alles zoals hierboven beschreven én als extra ontvang je een -VIP- toegangskaartje voor de filmpremière!

€250

We cannot believe it, this is wonderful! Je ontvangt alles zoals hierboven beschreven én als extra ontvangen wij jou graag samen met je partner/vriend/vriendin als -VIP- gast voor de filmpremière!

€500

We will be flying high! We houden je op de hoogte, zenden je een special boodschap toe, we verwelkomen je samen met je partner/vriend/vriendin als -VIP- gast voor de filmpremière én als klapper op de vuurpijl zullen we je als officiële sponsor vermelden op de aftiteling!