Help mij in mijn juridische strijd

Help mij in mijn juridische strijd tegen de deskundigen van de ongevallenverzekering

Hallo beste mensen

Ik ben Agnes Van Vaerenbergh en had enkele jaren geleden op weg naar mijn werk een auto-ongeval. Ondanks dat de verzekering het als “arbeidsongeval aanvaard had” weigerde zij de paresen van armen en benen en de maagbreuk te aanvaarden en aanvaardde wel dat ik mijn beroep niet meer kon uitoefenen, lerares lichamelijke opvoeding secundair onderwijs en kreeg ongeveer 800 euro PER JAAR als invaliditeit (%).

Ik bracht het voor de arbeidsrechtbank. Die stelde een deskundige aan. Die deskundige stuurde mij bij 2 van zijn collega’s. Zij stelden allerlei letsels vast. Zijn geraadpleegde neurologe stelde paresen (verlammingsverschijnselen) van armen en benen en vroeg aan de deskundige om een NMR van de hersenen te maken. Die werd gemaakt en de deskundige zegde mij op de expertisezitting dat “hij enkel met de dokter van de verzekering naar die foto’s ging kijken” en ik werd buiten gezet. Nadien zegden zij “dat er niets te zien was op de foto’s en dat ik het mij allemaal inbeeldde en daarom best een psychiater zou raadplegen”. Dit was een heel grote leugen zou later blijken want er stonden erge hersenletsels vermeld in het protocol en zichtbaar op de NMR, die de verlammingen veroorzaakt hadden. Zijn neurologe heeft nooit die NMR mogen zien en ik ook niet.

Een paar maanden later zakte ik door mijn rechterbeen en had er geen kracht meer in.

Een paar  maanden verder een heel erge afasie, waardoor ik niet meer kon praten, noch schrijven noch rekenen. Al mijn vreemde talenkennis is verdwenen en ik heb ieder woord moeten leren schrijven. Mijn engels is nog volledig verdwenen, mijn frans kan ik niet meer vlot praten. Mijn portugees was verdwenen.

Toen kwam ik bij een goede neuroloog terecht en werd er vastgesteld dat ik 3 beroertes (CVA’s) had opgelopen. De eerste  CVA onmiddellijk na het arbeidsongeval en de 2 volgende omdat de deskundige en de verzekering vrijwillig slagen en verwondingen toegebracht hebben door geen hulp te bieden aan een slachtoffer in heel hoge nood, na een beroerte. Een beroerte is een noodgeval en elke minuut telt.

U kunt gaan denken dat het voor mij een schok was te moeten vaststellen dat een arts mij dit moedwillig verzwegen had omdat de verzekering niet zou moeten opdraven voor de kosten . Door niet de nodige verzorging te krijgen, ondanks er aanwijzingen waren dat er iets aan de hand was met mij, hebben de bijkomende hersenletsels gezorgd dat ik belemmerd ben in mijn normale doen en  zijn en ik ook verplicht ben geweest om mijn werk op te geven omdat ik dit fysisch niet meer kon door de pijn en de paresen en de maagbreuk. Ook mijn sociaal leven is naar de vaantjes omdat ik niet meer kan doen wat ik graag deed, onder andere reisleidster zijn en sporten beoefenen.

De dagelijkse fysische problemen veroorzaakt door de hebzucht van een arts maken het psychisch moeilijk voor mij om het uit mijn hoofd te zetten, een arts is er immers om de mensen te helpen nietwaar?

Uiteindelijk heb ik besloten om een rechtsgeding aan te spannen tegen zowel deze deskundige als enkele behandelende geneesheren die ook van mijn problemen op de hoogte waren maar niet gehandeld hebben zoals een goede arts zou moeten doen. Deze zaak loopt reeds enkele jaren in het Hof van Beroep te Brussel die een deskundige aanstelde en ik verwacht er een schadevergoeding te verkrijgen.

Het heeft mij al een pak centen gekost. Die “huisarts deskundige” eiste een fortuin en mijn advocate heeft hem laten vervangen wegens bedrog, maar toch moest ik hem betalen van de rechter en hij heeft nog niets van de opdracht uitgevoerd.

Ik heb dus reeds in eerste aanleg heel wat kosten gemaakt en mijn financiële toestand is ver van rooskleurig om de kosten voor advokaat, rechtspleging en deskundigen te betalen in deze lopende procedure.

Ik kon mij geen advocaat meer veroorloven en trachtte dit zelf te doen. Maar de rechter verplicht mij van een advocaat te nemen en ik weet niet hoe ik die moet betalen.

 

Daarom reken ik op steun van het publiek om mij daarbij te helpen. Mijn bedoeling is echter om elke donateur  in de loop der komende jaren nadat de rechtbank een oordeel heeft geveld stelselmatig terug te betalen zodat  elke donateur, indien hij of zij dat wenst, nadien met deze centen een ander persoon in nood ook kan helpen.

Het is ook belangrijk dat er weinig kosten zijn bij de transacties en dat dus best gewerkt wordt met bankoverschrijving die weinig kosten ipv met andere betaalwijzen die vermeld staan bij de FAQ van deze site.

 

Aan ieder persoon die wenst te doneren maar zekerheid wil over mijn gerechtszaak kan mij rechtstreeks contacteren waarbij ik de gerechtsdocumenten kan bezorgen als bewijs. Ik kan immers niet zomaar het arrest met de namen van de betrokken artsen op het web te grabbel gooien. Ik zou dus graag hebben dat elke schenker mij contacteert en zijn mailadres bezorgt.

 

Ik hoop lieve mensen dat ik via deze weg de nodige steun kan vinden om mijn zaak tot een goed einde te brengen. Ik werd als slachtoffer uitgebuit door criminele artsen, deskundigen en verzekeringartsen en ons rechtssysteem dat de arbeidsongevallenwetgeving niet naleeft en de Orde der Geneesheren die die artsen niet beteugelen. Telkens wordt uw klacht gewoon geseponeerd.

Wegens de hoogdringendheid van betalingen, ik moet immers voorschieten voor de procedure, dank ik u voor uw milde gift.

agnes.van.vaerenbergh@telenet.be

Tags

Geen tags geselecteerd

Project afbeelding

Agnes Van Vaerenbergh

Deel dit project

Status van dit project

12-08-2017
0

€ 0 van € 30 000

0 %

Dit project is afgelopen.