Steun de aanschaf van een rolstoelfiets voor Ad en Jannie

Steun de aanschaf van een rolstoelfiets voor Ad en Jannie

Lieve familie, vrienden, kennissen en misschien voor ons wel onbekenden,

Wij, Carla en Esther, hebben voor onze ouders één grote wens: een elektrische rolstoeltransportfiets.

Een aantal weken geleden zeiden wij tegen elkaar: “Hoe fijn zou het zijn als pa en ma zo’n fiets zouden hebben.” Wij waren al snel enthousiast, alleen het prijskaartje dat aan zo’n fiets hangt was voor ons wel even een flinke domper.   MAAR….. zoals wij van onze ouders wel hebben geleerd: Kan niet bestaat niet.                                                                                   

En dus trekken wij de stoute schoenen aan en hopen we dat, met wat steun, deze grote wens voor hen in vervulling kan gaan en hebben wij deze inzamelingsactie opgezet.

 

Waarom een rolstoelfiets?

 

De meesten van jullie kennen het verhaal van onze ouders waarschijnlijk al, maar toch zal ik in vogelvlucht door de afgelopen 38 jaar gaan.

Onze moeder heeft in 1981, op 39-jarige leeftijd, een herseninfarct gehad. Hierdoor is de rechterkant van haar lichaam verlamd geraakt. Wonderwel heeft zij zich een heleboel aangeleerd in de jaren daaropvolgend. Leren lopen, leren praten en allerlei ‘simpele’ alledaagse bezigheden.  Zelfs naaien, breien of borduren met één hand. Kan niet bestaat niet.

Echter wordt het er de laatste paar jaar niet makkelijker op. Een aantal ziekenhuisopnames en lichamelijke tegenslagen hebben er helaas voor gezorgd dat onze moeder zich in een rolstoel moet verplaatsen en altijd hulp nodig heeft bij het opstaan en gaan zitten. Ondanks dat, proberen onze ouders nog zoveel mogelijk te genieten.

Onze moeder vindt het heerlijk om 1 keer in de week naar  Het Jeugdhuis in Boskoop te gaan, een plek waar zij, met een hoop anderen, naar hartenlust kan handwerken onder het genot van een kopje koffie en een gezellig kletspraatje. Hier ging ze tot een paar jaar geleden soms ook nog op haar scootmobiel heen. De scootmobiel werd regelmatig gebruikt wanneer zij zelfstandig een boodschapje ging doen of even naar het dorp wilde. Ook gingen onze ouders, wanneer het weer goed was, graag samen op pad. Pa op de fiets, ma in haar scootmobiel. Haar lichamelijke conditie is alleen zodanig achteruit gegaan dat de scootmobiel al geruime tijd geen dienst meer doet.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden om er op uit te gaan dus teruggebracht naar 2.

De eerste is lopend. Voor onze moeder vrij simpel: jas aan en geduwd worden. Maar voor onze vader een hele sport. Het (langdurig) duwen van een rolstoel is zwaar en ga je al snel voelen in armen en benen.

De tweede is met de auto. Mede door het hardnekkige spasme in het rechterbeen van onze moeder een hele toer. Rolstoel naast de auto zetten, het spastische been proberen goed te zetten, ma omhoog hijsen, ma laten draaien, ma in de auto laten zakken, het spastische been proberen binnenboord te krijgen en dan nog de rolstoel inklappen en achter in de auto zetten.

En eenmaal op de plek van bestemming aangekomen begint het hele ritueel weer, maar dan in omgekeerde volgorde. U zult hopelijk begrijpen dat dit, zeker op de wat kortere afstanden, erg inspannend voor onze moeder en lichamelijk zwaar voor onze vader is.

Daarom gunnen wij hen deze rolstoeltransportfiets zo van harte.

 

Wat is een rolstoeltransportfiets?

Dit is een fiets met aan de voorzijde een plateau waarop een rolstoel gezet en vastgemaakt kan worden.

De rolstoelgebruiker kan, zonder op te hoeven staan of overgezet te worden, met rolstoel en al op dit plateau gezet worden.

In het geval van onze ouders zou het kunnen betekenen dat onze vader haar per fiets naar bijvoorbeeld Het Jeugdhuis kan brengen, haar daar in haar eigen rolstoel naar binnen kan brengen en zelf op de fiets weer terug naar huis kan om haar vervolgens 2 uurtjes daarna weer op dezelfde manier op te halen.

Zonder alle inspanningen die er bij een rit met de auto bij komen kijken.

Deze fiets heeft een elektrische ondersteuning waardoor het fietsen een stuk gemakkelijker gaat.

Een standaard uitvoering kost al gauw rond de 5.000 euro.

Met wat extra opties, die wij wel wenselijk vinden voor onze ouders, zoals een sterkere accu, wegrijfunctie(die extra ondersteunt bij het wegfietsen) en een extra ondersteuning bij het achteruit rijden komt het totale bedrag rond de 7.500 euro.

Momenteel zijn wij ook nog aan het kijken of er een deel vergoed kan worden door de gemeente. Mocht dit het geval zijn zetten wij dit uiteraard op deze pagina. Maar wie weet wordt deze actie zo'n succes dat we ook nog een deel van de kosten voor een benodigde aanhanger die tevens als stalling gaat dienen kunnen dekken.

 

Wij hebben een droom…. Wilt u ons helpen deze uit te laten komen?

 

Maar wat doen wij zelf???                                                                                                        

Wij hebben, met en door onze gezinnen, een aantal leuke acties in petto. De opbrengsten van deze acties gaan volledig naar de aanschaf van de rolstoelfiets.

Om alvast een hint te geven over onze eerste actie: Het eind van het jaar is in zicht en daar horen natuurlijk overheerlijke oliebollen bij.
 
Voor meer info over deze en volgende acties kunt u terecht op onze facebookpagina:
 

Hoe te doneren??

Doneren kan op 2 manieren:

-Via deze site, volg hiervoor de aangegeven instructies

-Door middel van een overboeking naar rekeningnummer

NL77ABNA0530450852 tnv P.J. Van Bemmel e/o C. Hazenberg

 

 

29-04-2019 - HIJ IS ER!!!!!

HIJ IS ER!!!!!!!!!

Lieve familie, vrienden, kennissen en alle anderen die onze ouders een warm hart toedragen:

HET IS GELUKT!!! WIJ, JULLIE, hebben onze wens doen uitkomen.

Weet u het nog? Afgelopen 1 november ging onze inzamelingsactie van start met het idee “wie niet waagt…” maar wat hebben wij hier een hoop hartverwarmende reacties op mogen ontvangen. Bij het aanmaken van de pagina voor de inzamelingsactie moesten wij een einddatum aangeven.

Wij hadden deze op 21 april 2019 gezet, de datum dat onze ouders 53 jaar getrouwd waren. En wij zeiden eigenlijk gekscherend  hierbij : ”Dit zou wel een heel mooi kado zijn.”

 

Nou… HET IS GELUKT!!!

Afgelopen dinsdag, 2 dagen na hun trouwdag, is de fiets bij onze ouders afgeleverd en wat zijn ze er blij mee.

Onze vader heeft een uitgebreide uitleg gehad en een proefrondje gereden.

Woensdag zijn ze gelijk samen op pad gegaan. Met de fiets naar het Jeugdhuis om vervolgens een heerlijk stuk te fietsen door Boskoop en het Bentwoud. En het was genieten voor ze.

Door de elektrische ondersteuning is het voor onze vader ook helemaal niet zwaar om te fietsen en kan hij ook volop genieten.

 

Met het bedrag wat er gedoneerd is  en de bijdrage van de gemeente was het ook nog mogelijk om een aanhanger voor de fiets aan te schaffen. Onze ouders zullen hopelijk nog op een hoop mooie plekjes in Nederland samen op pad kunnen gaan met de fiets.

 

Woorden kunnen niet omschrijven hoe dankbaar wij hiervoor zijn.

De trotse gezichten van pa en ma op de bijgaande foto’s zijn voor ons van onschatbare waarde.

Een ieder die op welke wijze ook hier aan bijdragen heeft willen wij heel, heel hartelijk bedanken.

 

Esther, Carla en Peter

 

27-02-2019 - GOED NIEUWS

Het is een tijdje stil geweest op onze pagina’s, maar achter de schermen is er in de tussentijd van alles gebeurd.

Onlangs is het bedrijf wat de rolstoeltransportfiets levert bij onze ouders thuis geweest met een proefmodel. Er is een aantal proefrondjes mee gefietst.  Eerst  zonder de rolstoel er op. Vervolgens mocht Carla als proefpersoon een rondje mee. Uiteindelijk hebben onze ouders de fiets samen uitgeprobeerd, pa fietsend en ma in de rolstoel voorop. De blijdschap en ontroering was van haar gezicht af te lezen. De ergotherapeut van onze moeder was hier ook bij aanwezig en heeft ook meegekeken en meegedacht met eventuele noodzakelijke aanpassingen.

En we kunnen jullie vol trots mededelen: DE ROLSTOELTRANSPORTFIETS IS IN BESTELLING!!!!!!

In een voorgaand bericht hebben we verteld dat er  vanuit de gemeente wellicht een bijdrage geleverd kon worden aan de fiets. Dit blijkt inderdaad het geval en samen met het bedrag wat wij met deze inzamelingsactie hebben mogen ontvangen is het ook mogelijk om een aanhanger voor de fiets aan te schaffen. Hierdoor is het ook mogelijk dat onze ouders op mooie plekjes in Nederland samen kunnen fietsen. Deze aanhanger zal tevens als stalling voor de fiets gaan dienen aangezien de fiets niet in de berging kan komen door de breedte.

Jullie zullen ongetwijfeld begrijpen dat wij een ieder, die op welke wijze dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze actie, ontzettend dankbaar zijn.

De fiets heeft een aantal weken levertijd. Wij hadden de einddatum van de inzamelingsactie symbolisch op 21 april 2019 gezet, de dag dat onze ouders  53 jaar getrouwd zijn. Wat zou het een prachtig kado zijn als de fiets op deze datum aan hun gegeven kan worden..

Zodra de fiets er daadwerkelijk is laten wij dat uiteraard weten en zullen wij hier foto’s van delen.

Voor nu willen wij jullie allemaal nogmaals ontzettend bedanken. Het is hartverwarmend om te ervaren hoe het onze ouders gegund is.

Carla en Esther

03-01-2019 - Opbrengst oliebollenactie en tussenstand

Hallo allemaal,

Op 19 november zijn we begonnen met onze actie voor de aanschaf van een rolstoeltransportfiets voor onze ouders. De afgelopen tijd hebben we veel ontroerende momenten meegemaakt. Door de fantastische donaties die we hebben ontvangen, door de lieve reacties die we hebben gekregen op onze actie, door de lieve woorden over onze ouders, door de bewoners van het zorgcentrum FloraVita, die het zo leuk vonden dat ze een oliebol konden kopen. En door de samenhorigheid waar de actie voor zorgt.

 

We zijn begonnen met een inzamelingsactie, waarbij we ongeveer 1/3 van het benodigde bedrag hebben mogen ontvangen van familie, vrienden, kennissen en soms zelfs ook van voor ons onbekende mensen. Hartverwarmend om dit mee te maken.

 

Daarna zijn we van start gegaan met onze oliebollenactie. Door een spontane actie van FloraVita kregen we de mogelijkheid om van 28 t/m 31 december met een kraam in het zorgcentrum FloraVita te staan. En door de actie waren er ook andere dagen dat men oliebollen wilde hebben. Op 21 december heeft Peter de eerste keer oliebollen gebakken. Vervolgens heeft hij van 28 t/m 30 december ongeveer 240 oliebollen per dag gemaakt, waarvan een groot aantal bij FloraVita verkocht werden. Wat was het leuk om daar met een kraam te staan en te zien dat zowel bewoners, als bezoekers en personeel het leuk vonden dat we daar stonden.

 

Grote klapper was natuurlijk 31 december. Om half twee 's nachts begonnen Peter en Carla met beslag maken en rond vier uur werden de eerste oliebollen gebakken. Kort daarna kwamen de eerste mensen om te helpen met bakken, inpakken, bestellingen klaarzetten en andere hand-en spandiensten (dank jullie wel Peter D, Karla, Johan, Toon, pa, Kevin, Ivana, Kaja, Tristan en Marja voor al jullie hulp. En natuurlijk Peter v. B. voor al die uren bakken). Esther heeft op 31 december samen met onze tante Marja in de kraam bij FloraVita gestaan, waar ze, boven verwachting, veel verkocht hebben. In het totaal hebben we die dag bijna 2700 oliebollen en 300 appelflappen gebakken. Dit was echt veel meer dan we in het begin hadden gedacht en gehoopt.

 

De verkoop van de oliebollen heeft 1990 euro opgeleverd. Daarnaast hebben we tijdens de verkoop ook nog eens 445 euro aan donaties binnen gekregen. Fantastisch en om stil van te worden. Inmiddels hebben we 5295 euro van de benodigde 7500 euro opgehaald.

 

We zijn ook nog in overleg met de gemeente om te kijken of we daar ook een bijdrage van kunnen krijgen. Mocht dit zo zijn dan verwachten we toch van het voorjaar de fiets te kunnen aanschaffen. Mocht dit niet zo zijn dan zullen we gaan kijken wat voor actie nog gaan doen.

 

De oliebollenactie is zo goed bevallen dat er wellicht een traditie geboren is om elk jaar voor een algemeen goed doel oliebollen te bakken! Wordt vervolgd....

 

Iedereen nogmaals heel erg bedankt. Zonder jullie was de actie geen succes geworden.

Lieve groeten,

Esther en Carla 

 

06-12-2018 - Oliebollenactie en tussenstand

Lieve familie, vrienden en bekenden,

 

Een kleine drie weken na de start van onze inzamelingsactie hebben we al ruim € 1700 opgehaald. Echt fantastisch. Iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd, heel hartelijk dank. Nu de Sint het land uit is gaan we beginnen met onze oliebollenactie. Het kan zijn dat je deze email ontvangt, terwijl je niet in buurt van Boskoop woont. Toch informeren we je graag over deze actie.

Al jaren bakt Peter traditiegetrouw op oudejaarsdag oliebollen. Dit gaan we dit jaar ook weer doen. Alleen bakken we nu voor het goede doel, namelijk voor de aanschaf van een rolstoeltransportfiets voor onze (schoon)ouders, Ad en Jannie Hazenberg. De gehele opbrengst van de verkoop van de oliebollen komt ten goede aan de inzamelingsactie die wij begonnen zijn. Hiermee hopen wij in de gelegenheid te zijn om deze fiets aan te schaffen.

Wij gaan er voor om zoveel mogelijk oliebollen te bakken en hopen daarom op veel bestellingen. Voel je daarom vrij om familie, vrienden en bekenden op de hoogte te brengen van deze actie, zodat ook zij bij ons kunnen bestellen. Bestel je alleen of met elkaar minimaal 100 oliebollen dan bezorgen wij de oliebollen (geldt voor regio Alphen / Zwammerdam / Boskoop / Waddinxveen).

Gebruik voor de bestelling onderstaand bestelformulier of stuur een email met de bestelling naar rolstoelfietsadenjannie@gmail.com. Wij ontvangen je bestelling het liefst voor 28 december.

Betaling kan alleen contant en is mogelijk bij het inleveren van het bestelformulier of bij het ophalen van de oliebollen. Mocht je nog een extra donatie willen doen voor deze actie dan is dit natuurlijk mogelijk. Bij het ophalen van de bestellingen staat hiervoor een giftbox klaar.

 

De oliebollen kunnen op 31 december opgehaald worden op Zuidkade 41 in Boskoop.

 

Mocht je al eerder een overheerlijke oliebol willen proeven? Met medewerking van het zorgcentrum FloraVita aan de Boezemlaan in Boskoop mogen we daar vanaf 28 december oliebollen verkopen en is er gelegenheid om ook daar bestellingen te doen. Een spontane actie, waarbij we veel medewerking krijgen van het FloraVita. 

 

Wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig 2019.

Esther, Carla en Peter

Tel nr: 06-44692494 (Esther) , 06-45034207 (Carla) of 06-45470082 (Peter).

BESTELFORMULIER

Naam……………………………………………………………………………

Adres…………………………………………………………………………….

Telefoonnummer………………………………………………………….

 

Oliebollen met rozijnen                             …….   X oliebollen                                     totaal €…….    

Oliebollen naturel                                       …….   X oliebollen                                     totaal €…….

Oliebollen per stuk € 0,60. Vanaf 10 oliebollen € 0,50 per stuk.

 

De oliebollen kunnen op 31 december opgehaald worden op Zuidkade 41 in Boskoop. Graag de gewenste ophaaltijd aankruisen:

0 tussen 10.00 - 12.00 uur

0 tussen 12.00 - 14.00 uur
0 tussen 14.00 - 16.00 uur

 

Tags

Geen tags geselecteerd

Donaties

Een overzicht van de donaties voor dit project.


Rick Schaak

Gedoneerd : 19-11-2018, 22:19:12
€ 5,00

Martin Van Aardam

Wat een super idee en initiatief. Daar draag ik graag aan bij. Bedankt voor alle fijne jaren en ondanks dat er drukte te weinig contact is zijn jullie nooit uit mijn gedachte.
Gedoneerd : 20-11-2018, 12:30:08
€ 50,00

Anoniem

Wat een geweldig initiatief. Petje af!
Gedoneerd : 20-11-2018, 20:55:41
€ 500,00

Margo Van Duijvenboode

Hopelijk gaat deze wens snel werkelijkheid worden, succes!
Gedoneerd : 21-11-2018, 22:36:26
€ 15,00

Anoniem

succes.
Gedoneerd : 23-11-2018, 15:15:43
€ 15,00

Anoniem

Goed plan, veel succes.
Gedoneerd : 23-11-2018, 19:23:39
€ 100,00

Anoniem

Echt super initiatief, wat een goede actie!
Gedoneerd : 23-11-2018, 19:26:02
€ 50,00

Anoniem

Gedoneerd : 24-11-2018, 08:25:10
€ 100,00

Anoniem

Nog even volhouden!
Gedoneerd : 28-11-2018, 20:32:36
€ 250,00

Loes Knoop

Gedoneerd : 28-11-2018, 20:47:26
€ 25,00

Anoniem

Gedoneerd : 29-11-2018, 21:14:32
€ 20,00

Anoniem

Gedoneerd : 29-11-2018, 21:16:20
€ 100,00

Anoniem

Gedoneerd : 29-11-2018, 21:17:19
€ 200,00

Anoniem

Gedoneerd : 02-12-2018, 18:22:13
€ 20,00

Anoniem

Gedoneerd : 02-12-2018, 18:22:39
€ 20,00

Anoniem

Gedoneerd : 02-12-2018, 18:23:11
€ 50,00

Fam Smith

Wat een goed initiatief! Succes ook met de oliebollen actie!
Gedoneerd : 04-12-2018, 06:19:37
€ 20,00

Anoniem

Gedoneerd : 05-12-2018, 19:38:09
€ 250,00

Anoniem

Gedoneerd : 07-12-2018, 18:23:01
€ 25,00

Anoniem

Gedoneerd : 07-12-2018, 18:23:39
€ 50,00

Anoniem

Gedoneerd : 08-12-2018, 15:49:39
€ 20,00

Anoniem

Gedoneerd : 10-12-2018, 18:12:52
€ 500,00

Anoniem

Gedoneerd : 10-12-2018, 18:13:38
€ 25,00

Anoniem

Gedoneerd : 10-12-2018, 18:22:55
€ 10,00

Anoniem

Gedoneerd : 12-12-2018, 21:17:28
€ 25,00

Anoniem

Gedoneerd : 23-12-2018, 18:19:43
€ 25,00

Anoniem

Gedoneerd : 23-12-2018, 18:20:14
€ 10,00

Anoniem

Gedoneerd : 23-12-2018, 18:20:38
€ 10,00

Anoniem

Gedoneerd : 26-12-2018, 13:26:26
€ 100,00

Anoniem

Gedoneerd : 26-12-2018, 13:27:02
€ 50,00

Anoniem

Gedoneerd : 27-12-2018, 10:05:13
€ 5,00

Anoniem

Gedoneerd : 27-12-2018, 18:13:55
€ 50,00

Anoniem

Gedoneerd : 29-12-2018, 14:50:18
€ 10,00

Anoniem

Goed initiatief meiden! Groet uit Zwammerdam! X
Gedoneerd : 29-12-2018, 18:53:35
€ 15,00

Anoniem

Extra donaties oliebollenverkoop 28 december.
Gedoneerd : 29-12-2018, 19:06:09
€ 34,00

Anoniem

Extra donaties oliebollenverkoop 29 december.
Gedoneerd : 29-12-2018, 19:07:34
€ 39,00

Anoniem

Gedoneerd : 29-12-2018, 19:08:09
€ 50,00

Anoniem

Gedoneerd : 29-12-2018, 19:13:43
€ 25,00

Mirjam Soeterbroek

Ik hoorde van dit initiatief via Marja, die zelf (hopelijk veel) oliebollen gaat verkopen. Ik hoop dat t jullie lukt al het geld bij elkaar te krijgen voor zo'n mooie rolstoelfiets.
Gedoneerd : 29-12-2018, 21:32:53
€ 15,00

Anoniem

Succes met de actie!
Gedoneerd : 01-01-2019, 12:42:57
€ 100,00

Carla Hazenberg

Extra donaties oliebollenactie van 30 en 31 december.
Gedoneerd : 02-01-2019, 16:45:34
€ 322,00

Carla Hazenberg

Fantastische opbrengst oliebollenactie. Iedereen heel erg bedankt.
Gedoneerd : 02-01-2019, 16:46:45
€ 1 990,00

Anoniem

Gedoneerd : 02-01-2019, 21:58:41
€ 20,00

Anoniem

Gedoneerd : 04-01-2019, 19:04:33
€ 20,00

Nienke Kraijema

Helaas ging het met de oliebollen niet lukken om jullie te steunen, maar ik vind het fantaatisch dat jullie dit doen. Veel succes met de laatste kilometers
Gedoneerd : 05-01-2019, 08:26:08
€ 10,00

Anoniem

Gedoneerd : 16-01-2019, 19:19:07
€ 50,00

Anoniem

Gedoneerd : 16-01-2019, 19:19:59
€ 425,00

Anoniem

Gedoneerd : 20-01-2019, 18:46:45
€ 10,00

Anoniem

Ik gun jullie ouders deze fiets. Succes.
Gedoneerd : 24-01-2019, 21:29:40
€ 50,00

Anoniem

Gedoneerd : 03-02-2019, 21:35:12
€ 50,00
Project afbeelding

esther Hazenberg

Deel dit project

Status van dit project

21-04-2019
50

€ 5 930 van € 7 500

79,07 %

Dit project is afgelopen.